Gerbiamieji Lietuvos diasporos organizacijų ir įstaigų vadovai/atstovai,

kviečiame Jus ir Jūsų atstovaujamos organizacijos ar įstaigos narius dalyvauti kartu su Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentu prie Krašto apsaugos ministerijos organizuojamuose nuotoliniuose mokymuose svarbiomis pilietinio pasipriešinimo, mobilizacijos, hibridinių grėsmių, informacinio karo ir dezinformacijos temomis. Pirmosios dvi paskaitos vyks birželio mėnesį, kitos bus organizuojamos rugsėjo – lapkričio mėnesiais.

2023 m. birželio 9 d. 15.30–17.00 val. (Lietuvos laiku) vyks mokymai ,,Valstybės mobilizacijos sistema“. Pristatymo metu bus supažindinama su valstybės pasirengimu mobilizacijai ir karo padėčiai, pristatomos gyvybiškai svarbios valstybės funkcijos ir valstybinės mobilizacinės užduotys. Nagrinėjamos temos, kaip vyktų valstybės pertvarkymas paskelbus mobilizaciją ir/ar karo padėtį, kokie yra mobilizacijos skelbimo būdai, institucijų, dalyvaujančių mobilizacijos sistemoje, veiksmai, mobilizacijos planų rengimas, resursų planavimas, civilinio mobilizacijos personalo sudarymas, mobilizacijos valdymas bei papildomos priemonės galimos mobilizacijos ir karo atveju. Pirmąją valandą (60 min) planuojama supažindinti su mokymų tema, o likusias 30 min. skirti klausimų-atsakymų sesijai.

Lektorė – Laura Naidunaitė, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie KAM Mobilizacijos skyriaus patarėja.

2023 m. birželio 16 d. 15.30–17.00 val. (Lietuvos laiku) vyks mokymai ,,Pilietinio pasipriešinimo samprata ir pasipriešinimo įrankiai“. Paskaita parengta ir pritaikyta užsienyje gyvenantiems lietuviams, siekiant suteikti žinių bei įgūdžių, kaip būtų efektyviau veikiama Lietuvai galimai kilsiančių grėsmių akivaizdoje. Paskaitos metu bus aptariami konkretūs sėkmingi ir nesėkmingi neginkluoto pasipriešinimo pavyzdžiai, politinių režimų kovos prieš juos būdai. Taip pat nagrinėjamas platus pilietinio pasipriešinimo įrankių spektras, pradedant taikiais protestais užsienyje, kryptingais veiksmais skaitmeninėje erdvėje, baigiant tiksline finansine parama bei pagalba pabėgėliams. Pirmąją valandą (60 min) planuojama supažindinti su mokymų tema, o likusias 30 min. skirti klausimų-atsakymų sesijai.

Lektorius – Gintautas Jakštys, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie KAM Pilietinio pasipriešinimo skyriaus vyr. specialistas.

Diasporos organizacijų ir įstaigų atstovus, norinčius dalyvauti šiuose mokymuose, kviečiame registruotis užpildant registracijos formą: Registracija į mokymus (google.com)

Užpildytų registracijų į birželio 9 d. mokymus (ar į abejus 9 d. ir 16 d. mokymus) laukiame iki birželio 9 d. 12 val. Lietuvos laiku.

Norinčius dalyvauti tik birželio 16 d. mokymuose registruotis kviečiame iki birželio 16 d. 12 val. Lietuvos laiku.

Mokymai vyks MsTeams platformoje. Dalyvių skaičius kol kas nėra ribojamas.

Negalintiems dalyvauti mokymuose ir pageidaujantiems gauti jų įrašą – galėsime atsiųsti jį pateiktu el. pašto adresu, tačiau labai ragintume mokymuose dalyvauti gyvai, tokiu būdu turint galimybę užduoti lektoriams klausimus, padiskutuoti rūpimomis temomis.

Nuoširdžiai Jūsų,

URM Globalios Lietuvos departamentas

Parašykite komentarą

Rėmėjai