Marijampolė – Lietuvos jaunimo sostinė 2023

Marijampolė – jaunatviškas ir gyvybingas miestas, šiais metais tapo Lietuvos jaunimo sostine. Su šiuo titulu atkeliavo ir daugybė jaunimui pritaikytų bei organizuojamų veiklų. Kiekvieną šių metų mėnesį svetainėje www.marijampoletic.lt  paskelbiami Marijampolė – Lietuvos jaunimo sostinė 2023 renginiai. 

Marijampolė kiekvienas metais stebina miesto svečius įvairiomis naujienomis. Čia duris atvėrė naujas muziejus bei miestą jau dešimtąjį kartą papuošė nauji  gatvės meno kūriniai.

nuotr. We love Lithuania

Daugiau informacijos

Marijampolė – Lietuvos jaunimo sostinė 2023 renginiai

Marijampolė – jaunatviškas ir gyvybingas miestas, todėl visai nenuostabu, kad būtent Suvalkijos (Sūduvos) sostinei 2023 metais buvo patikėta įeiti į istoriją pirmą kartą Lietuvoje tampant jaunimo sostine.

Nuo pat 2023 metų pradžios Marijampolėje kiekvieną mėnesį vyksta įvairūs renginiai skirti būtent jaunam žmogui. Sekti renginius galite puslapyje: www.marijampole.lt, čia kiekvieną mėnesį rasite atnaujintą renginių sąrašą.

Galime atskleisti, kad rugpjūčio 1-11 dienomis vyks Marijampolės kalėjimo sienos tapybos pleneras.

Daugiau informacijos

Kur apsistoti Marijampolėje

Kur apsistoti Marijampolėje? Atvykus į neoficialią Suvalkijos sostinę – Marijampolę apsistoti galėsite viešbučiuose, svečių namuose, kaimo turizmo sodybose – jų čia gausu. Apsilankyti Marijampolėje tikrai verta, rinktis nakvynę čia – taip pat.

Viešbučiai:

Viešbutis „Mercure Marijampolė“

Viešbutis „Vingis“

Viešbutis „Sudavija“

Viešbutis „Žilina“

Viešbutis „BHB“

Viešbutis ,,Luna“

Daugiau informacijos

Ką veikti Marijampolėje?

Ką veikti Marijampolėje? Šiame mieste rasite, kuo užsiimti šeimoms ar draugų kompanijoms. Marijampolė siūlo veiklų nuo aktyvių vandens pramogų iki virtualios realybės kambario suteiktų įspūdžių. Kviečiame atvykti ir praleisti laisvalaikį Suvalkijoje. 

Pažintinė ekskursija su gidu po Marijampolę

Susipažinkite su istorine praeitimi besidižiuojančia bei šių laikų meno sprendimais stebinančia Suvalkijos (Sūduvos) sostine, apie kurią jums papasakos Marijampolės gidai. Dėl gidų kontaktų kreipkitės į Marijampolės turizmo ir verslo informacinį centrą ,,SMART Marijampolė‘‘  tel. +370 642 23003.

Daugiau informacijos

TOP 10 automobiliu po Marijampolės kraštą

Marijampolės miestas pilnas gyvybės, tačiau gyvybės netrūksta ir už miesto ribų esančiuose mažesniuose miesteliuose, kurie taip pat garsina šį kraštą visoje Lietuvoje. Siūlome TOP 10 maršrutą, kuriuo keliaudami aplankysite įdomiausius Suvalkijos (Sūduvos) sostinės savivaldybės kampelius. 

Sasnavos Švč. Mergelės Marijos vardo bažnyčia. Važiuojant į Marijampolę iš Kauno pusės, pastebėsite (apie 1 km nuo kelio) raudonų plytų neogotikinį bokštą. Tai pačiame Sasnavos miestelio centre esanti Švč. Mergelės Marijos bažnyčia – vienas puošniausių sakralinių pastatų Užnemunėje.

Zuikių muziejus. Sasnavos bendruomenės Zuikių muziejuje galima pamatyti virš 3000 įvairiausių zuikučių: mažiausias – vos 1 cm, didžiausias – 3 m. Zuikiai į muziejų atvykę iš įvairių pasaulio kampelių, įdomu tai, jog lankytojai gali prisidėti prie ekspozicijos kūrimo atnešdami savo jau „išaugtą“ zuikutį ir taip prisidėti prie tvarios aplinkos. 

Lankytojai į muziejų priimami iš anksto susitarus. Dėl kontaktų kreiptis į Marijampolės turizmo ir verslo informacinį centrą ,,SMART Marijampolė‘‘  tel. +370 642 23003.

Daugiau informacijos

Muziejai Marijampolėje

Kokius muziejus verta aplankyti Marijampolėje? Besidomintiems religija, automobiliais, partizaninėmis kovomis, tremtimi ir kitais, Lietuvą formavusiais istoriniais aspektais Marijampolės krašto muziejai gali pasiūlyti įdomias ekspozicijas, kurias verta pamatyti.

Palaimintojo Jurgio Matulaičio muziejus

Bendoriaus g. 3, Marijampolė

Palaimintojo Jurgio Matulaičio muziejus įkurtas Marijonų vienuolyne.

Daugiau informacijos: Palaimintojo Jurgio Matulaičio muziejus

Marijampolės krašto ir Prezidento Kazio Griniaus muziejus

Vytauto g. 29, Marijampolė

Marijampolės krašto ir Prezidento Kazio Griniaus muziejus – vienas seniausių muziejų Suvalkijoje, įsteigtas 1933 metais, šiuo metu įsikūręs XIX a. pab. pastatų komplekse, buvusiuose teismo rūmuose.

Daugiau informacijos

Stebuklingi, laimę nešantys katinai Marijampolėje jums sako „mĖu“

Kur pavalgyti Marijampolėje

Kur pavalgyti Marijampolėje? Kur sustoti pusryčių, pietų ar vakarienės?  Po kelionės, aktyvaus laisvalaikio ar ekskursijų nuspręsti, kur pavalgyti – labai paprasta. Pavalgykite restorane, kavinėje ar picerijoje. O gal tiesiog sustokite ir išgerkite kavos su šviežiai iškeptais kepiniais?

Restoranai:

„Namų restoranas draugams“ restoranas

Restoranas „Central grill & lounge“

Senojo miesto kepyklėlė

Daugiau restoranų

Marijampolė taria jums labanakt

nuotr. We love Lithuania
nuotr. We love Lithuania
nuotr. We love Lithuania

Parašykite komentarą

Rėmėjai