Gruodžio 9 d. Sietle vyko nuotabi ir stebuklinga kalėdinė “Eglutės” šventė, kurią organizavo lituanistinės mokyklos “Linas” bendruomenė. Buvo daug dainų, eilėraščių, šokių, burtų, bendravimo ir džiaugsmo. Šventėje buvo galima įsigyti mokyklos vaikų darytų eglutės žaisliukų, šventinių atvirukų ir tradicinių lietuviškų kūčiukų! Visus pradžiugino ir šokių grupės “Lietutis” kolektyvas, puikiais šokiais parodęs, kad yra psiruošęs vykti į 100-ąją Dainų šventę, kuri vyks Lietuvoje 2024 m. birželio 29 – liepos 6 dienomis.

Šventės metu generalinė konsulė Laima Jurevičienė įteikė Lietuvos užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio apdovanojimą – garbės ženklo „Už pasaulio lietuvių nuopelnus Lietuvai“ medalį – lituanistinės mokyklos “Linas” įkūrėjai Ingai Dabašinskaitei, kuri ne tik 2012 m. įkūrė mokyklą, bet ir 11 metų jai vadovavo bei mokytojavo. Ačiū gerbiamai Ingai už įkvėpimą ir begalinę energiją mokant jaunuosius lietuvaičius!

Dėkojame naująjai šios mokyklos vadovei Jurgitai Baziliauskienei ir visam nuostabiam mokytojų kolektyvui, mokiniams ir jų tėveliams bei seneliams, Sietlo lietuvių bendruomenei už nuostabią šventę ir už nepailstamą lietuvybės puosėlėjimą JAV Vašingtono valstijoje. Linkime, kad kuo daugiau vaikų pažintų ir atrastų lietuvių kalbos grožį.

Parašykite komentarą

Rėmėjai