Parodoje Out of the Shell San Franciske Contour Art Gallery pristatys dvi šiuolaikinio meno kūrėjas iš Lietuvos

01/12/2024

San Francisko meno savaitės metu (https://sfartweek.com/Contour Art Gallery iš Lietuvos pristatys dviejų skirtingų kartų lietuvių menininkių – Dianos Remeikytės ir Monikos Furmanos, kūrinius. 

Parodos pavadinimas Out of the Shell apjungia parodoje eksponuojamus darbus ir į vietą, kurioje jie bus eksponuojami. Lietuvišką galeriją į savo erdvę pakvietė virš 20 metų San Franciske veikiančios studijos AEDICULE steigėjas. AEDICULE puoselėja auksavimo ir senovinių rėmų gamybos tradicijas (https://www.aedicule.com/).

Parodoje eksponuosime jaunos menininkės Dianos Remeikytės tekstilinius paveikslus sukurtus naudojant taftingo techniką. Menininkės darbai kalba apie jos vaikystę, augintinius, namus, artimuosius. Kūriniai, pavadinti „Vaikystė”, „Išsaugoti” – tarsi išausti iš jaunos menininkės prisiminimų, kuriuos ji nori išsaugoti. 

Tuo tarpu vyresniosios kartos menininkė Monika Furmana savo darbais siekia atskleisti moters identitetą, skirtingų lyčių bendravimo subtilybes, analizuoja savo pačios santykį su savimi. Ekspresyvūs Monikos paveikslai panardina žiūrovus į didžiulės vidinės jėgos erdvę, kurioje atrodo, kad visa visata skleidžiasi menininkės mintyse ir kūne. Parodoje eksponuojami Monikos darbai – Botičelio paveikslo „Veneros gimimas” apropriacija. Šiuolaikinė Monikos Venera-moteris-mama gali žengti iš pilnos skalbinių kriauklės, ji gali būti ir su angelo sparnais ir su vyno taure rankoje. Tai – tobula šių dienų Venera, kuri ne visada yra tokia, kokią meno istorijoje vaizdavo dailininkai vyrai. Šiuolaikinės Veneros gyvenimas taip pat ne visada toks, kokį iš namų prisiminimų repozitoriumo audžia jauna menininkė.

Kelionė per laikmečius ir nuorodos į senuosius meistrus mezga dialogą tarp skirtingų kartų menininkių ir tarp vietos, kurioje rengiama paroda – AEDICULE, kur su didžiausia pagarba tradicijoms, rėminami senųjų meistrų kūriniai. 

Parodoje pristatomų Lietuvos menininkų kūrinių yra įsigiję MO muziejus, Lietuva, NOEWE meno fondas, Lietuva, kitos svarbios institucinės ir privačios kolekcijos.

Paroda Out of the Shell veiks nuo sausio 11 iki vasario 4 dienos

AEDICULE, 3225 Sacramento str., San Franciskas

Darbo laikas: II-VI 10 am – 5 pm

Parodą parėmė Lietuvos Respublikos generalinis konsulatas Los Andžele ir Pasaulio Lietuvių Meno Taryba (Lithuanian World Arts Council – LWAC)

Contour Art Gallery Vilniuje įkūrė profesionali vadybininkė Vilma Mačianskaitė, kuri 2016 m. įgijusi meno kuratorystės magistro laipsnį, savo karjerą nukreipė į Lietuvos menininkų populiarinimą. 

Pastarieji galerijos projektai:

Anger Museum Erfurte, Vokietijoje iki sausio 14d. veikia paroda Vilnius Vibes, kurią koordinavo Contour Art Galleryvadovė. Šioje parodoje eksponuojami ir Monikos Furmanos bei Dianos Remeikytės kūriniai.

Lapkričio mėnesį galerija dalyvavo Turino (Italija) meno mugėje. Galerijos pristatyta menininkė Felicija Dudoit buvo išrinkta geriausia mugės jauna menininke ir apdovanota mėnesio trukmės rezidencija Italijoje.

2024 m. balandį Contour Art Gallery, dalyvaus EXPO Chicago meno mugėje.

Sausio 20 dieną, šeštadienį, numatomas specialus renginys https://sfartweek.com/contour-art-gallery/

Parodos lankytojai nuo 10:00 iki 18:00 turės galimybę gyvai stebėti AEDICULE studijos meistrų darbą – kaip Aedicule savininkas Peter Werkhoven auksuoja senųjų meistrų paveikslams kuriamus rėmus, kaip drožėjas juos gamina, kaip restauruojami paveikslai, o Contour Art Gallery savininkė Vilma Mačianskaitė visą dieną ves ekskursijas po parodą Out of the Shell.

Parašykite komentarą

Rėmėjai