Sausio 13-14 dienomis Los Angeles, Tautiniuose namuose vyko JAV Lietuvių Bendruomenės Vakarų apygardai priklausančių apylinkių atstovų lyderystės seminaras, kurį organizavo Vakarų apygarda, vadovaujama Sigitos Barysienės. Šeštadienį iš įvairių valstijų susirinkusius seminaro dalyvius pasveikino Lietuvos generalinė konsulė Los Angeles Laima Jurevičienė. Savo pasisakyme L. Jurevičienė pristatė Lietuvos generalinio konsulato Los Angeles veiklos sritis, pasidžiaugė puikiu bendradarbiavimu su lietuvių organizacijomis, atkreipė dėmesį į aktyvios bendruomenių veiklos lietuvybės išlaikymui ir puoselėjimui svarbą. Atskiras akcentas buvo skirtas lituanistinio švietimo svarbai ir artėjantiems rinkimams bei referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, kurių pagrindinis iššūkis – balsuotojų pritraukimas.

Susirinkusiems buvo pristatyta JAV Lietuvių Bendruomenės įvairiapusė plati veikla, apie įvykdytus ir planuojamus projektus bei informacijos sklaidą papasakojo JAV LB administratorė Loreta Timukienė, apie kultūrinius renginius – Kultūros tarybos pirmininkė Giedrė Knieža, finansinius klausimus aptarė Vicepirmininkas finansams Algis Mikuckis. Po pietų vyko mokymai, kuriuos vedė Karo akademijos edukologė, lyderystės instruktorė Ieva Balčiūnaitė-Tarasevičienė. Mokymai buvo skirti darbui komandoje, motyvacijos skatinimui ir savanorystei.

Vakare seminaro dalyviai kartu su Los Angeles lietuviais dalyvavo vakaronėje ,,Aš čia gyva”, kur galėjo pasidžiaugti vietos lietuvių koncertine programa ir svetingų šeimininkų vaišėmis.

Sekmadienis buvo skirtas JAV LB Strateginio plano pristatymui ir diskusijoms. Dalyvavusieji gavo daug informacijos apie įvairių projektų finansavimą, renginių organizavimą, jaunimo veiklą, vasaros stovyklas, socialines paslauga ir kt. Apylinkių atstovai turėjo progos pasidalinti savo patirtimi, pasitarti, kaip pritraukti daugiau žmonių į lietuvišką veiklą, kaip surasti rėmėjų, kaip didinti organizacijos matomumą.

Vėliau seminaro dalyviai turėjo progą apžiūrėti Šv. Kazimiero parapiją, apžiūrėjo poeto Bernardo Brazdžionio kiemelį, pasivaišino vietos šeimininkių su nuoširdžia meile pagamintais cepelinais.

Tai buvo labai intensyvus ir naudingas savaitgalis seminaro dalyviams, kurie sakė išsivežantys namo ne tik reikalingų žinių, lyderystės įgūdžių, bet ir naujų idėjų bei draugysčių. Tokie Lietuvių Fondas – Lithuanian Foundation, Inc. finansuojami seminarai jau vyko Filadelfijoje ir Čikagoje, juos planuojama organizuoti ir kitose lietuvių bendruomenėse.

Parašykite komentarą

Rėmėjai