Praėjusį savaitgalį, sausio 20-21 d. vyko tradicinė Los Andželo Šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos organizuojama Vakarų pakrantės mokytojų konferencija „Istorija: grandis tarp praeities ir ateities“, kurioje dalyvavo ir konferencijos dalyvius pasveikino Lietuvos generalinė konsulė Los Andžele Laima Jurevičienė.

Konferencijos pradžioje, artėjančio Šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos 75-ojo jubiliejaus proga, vyko dokumentinio filmo apie mokyklos istoriją peržiūra. Po peržiūros vyko mokinių ir tėvų simpoziumas „Po pasaulį keliauja žmogus“, kuriame mokiniai ir jų tėvai pasakojo apie savo santykį su senelių ir prosenelių, su savo šeimos istorijomis. Simpoziumo kuratorė – Šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos mokytoja Vitalija Virbukienė.

Mokytojų konferencijoje dalyvavo svečiai ne tik iš Vakarų pakrantės, bet ir iš Lemonto Maironio ir Čikagos lituanistinių mokyklų. Į renginį atvyko ir JAV lietuvių bendruomenės Švietimo tarybos pirmininkė Auksė Motto, kuri kartu pristatė dr. Norberto Černiausko ir dr. Akvilės Naudžiūnienės išleistą istorijos vadovėlį „Lietuvos žmonių istorijos“. Džiaugiamės ir dėkojame JAV LB Švietimo tarybai, kad su šiuo vadovėliu bus galima susipažinti ir LR generaliniame konsulate Los Andžele.

Pagrindinės pranešėjos antrą konferencijos dieną – Dr. Agnia Grigas ir Vėjūnė Baltrušaitis, po kurių pranešimų sekė įtraukiančios diskusijos apie istorijos svarbą ir dėstymą lituanistinėse mokyklose, melagienų atpažinimą bei istorinių įvykių poveikį mūsų gyvenimams.

Nuoširdžiai dėkojame mokyklos direktorei Marytei Newsom, JAV LB Švietimo tarybai ir jos pirmininkei Auksei Motto, prelegentėms, mokytojams ir visiems dalyviams už aktualią konferencijos programą ir puikų organizavimą!

RemasterDirector_1a5c03258
RemasterDirector_1a5c03258

Parašykite komentarą

Rėmėjai