Lietuvos ambasadorės JAV fondo ateities lyderiams stažuotė Lietuvoje

01/26/2024

Kviečiame dalyvauti konkurse į Lietuvos ambasadorės JAV fondo ateities lyderiams stažuotę Lietuvoje.

Konkurse kviečiami dalyvauti JAV lietuvių kilmės studentai, kurie mokosi socialinių mokslų ir tarptautinių santykių programose bei aktyviai veikia visuomeninėje veikloje. Pirmenybė bus skiriama magistro studijų studentams, bet taip pat kviečiame teikti paraiškas ir vyresniųjų kursų bakalauro studijų studentus.

Konkurso laureatui bus suteikta unikali galimybė 2024 m. liepos mėn. atlikti vienos savaitės stažuotę Lietuvoje. Konkretus stažuotės laikas ir turinys bus derinamas su konkurso laureatais, glaudžiai bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos ambasada Vašingtone ir Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos Globalios Lietuvos departamentu. Stažuotės metu jaunieji lyderiai bus supažindinami su Lietuvos politine sistema, susitiks su Lietuvos Respublikos Prezidentūros, Seimo, Vyriausybės, ministerijų ir kitų institucijų atstovais, gilinsis į Lietuvos vidaus ir užsienio politikos aktualijas, diasporos vaidmenį prisidedant prie Lietuvos interesų pasaulyje atstovavimo.

Kviečiame teikti paraiškas iki vasario 19d. el. paštu culture.us@urm.lt. Prašome pateikti CV/gyvenimo aprašymą ir motyvacinį laišką. Kandidatai stažuotei bus atrenkami atsižvelgiant į studijų rezultatus, mokslinės veiklos pasiekimus, įsitraukimą ir aktyvumą visuomeninėje veikloje bei lietuvių kalbos žinias (bent B2.1 lygis).

Daugiau informacijos: http://usa.mfa.lt/usa/lt/stazuote

Parašykite komentarą

Rėmėjai