Vasario 1 d. Lietuvos generaliniame konsulate Los Andžele vyko Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministrės, Seimo narės Aušrinės Armonaitės susitikimas su lietuvių diasporos nariais.

Susitikimo metu ministrė pristatė Lietuvos ekonomines aktualijas, pasidžiaugė Lietuvos pasiekimais inovacijų srityje, supažindino svečius su šią savaitę vykusio vizito Kalifornijoje rezultatais. Aušrinė Armonaitė ypatingai akcentavo diasporos vaidmenį stiprinant Lietuvos ir JAV ryšius, kartu su dalyviais diskutavo apie talentų pritraukimą į Lietuvą bei galimybes pradėti verslą Lietuvoje.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos atstovai taip pat atkreipė susirinkusiųjų dėmesį į Užsienio reikalų ministerijos vieno langeliu principu teikiamas konsultacijas svarbiausiais su grįžimu ar atvykimu į Lietuvą susijusiais klausimais (www.griztu.lt).

Ministrė Aušrinė Armonaitė drauge su viceministre Neringa Marozaite-Rasmussen Los Andželo lietuvius pakvietė į š. m. kovo 5-7 dienomis Niujorke vyksiantį Šiaurės Amerikos ir Lietuvos verslo forumą – North American Lithuanian Business Forum 2024, kuriame bus galimybė išgirsti daugiau informacijos apie Lietuvos pasiekimus verslo srityje bei užmegzti naujus ryšius ir stiprinti transatlantinį bendradarbiavimą.

Susitikimo metu aptarti ir kiti diasporai rūpimi klausimai – artėjantys 2024 m. rinkimai. Diskutuota apie elektroninio balsavimo galimybes užsienio lietuviams bei referendumą dėl Lietuvos Respublikos pilietybės išsaugojimo. Ministrė svečiams priminė, koks svarbus yra kiekvienas balsas rinkimų metu ir skatino bendruomenę garsiai kalbėti ir prisidėti prie informacijos apie referendumo svarbą sklaidos.

Dėkojame visiems svečiams už naudingas įžvalgas ir pasidalinimą patirtimi, už įdomius klausimus ir diskusijas bei turiningai ir smagiai praleistą vakarą, kurio akimirkos užfiksuotos nuotraukų galerijoje:

Parašykite komentarą

Rėmėjai