Norint bent truputį žinoti, reikia daug mokytis.

Š. Monteskjė

Kiekvienam gimusiam Dievas užrašo ant delno laimę, ant lūpų – meilę, širdy – tikėjimą, akyse – viltį. Dažnai pamąstau, kaip svarbu mokytojui tikėti mokiniais, kad jiems viskas puikiai pasiseks gyvenimo kelyje.

Neseniai mūsų seminaro pamokose apsilankė Los Angeles šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos buvusi mokinė Sophia Warren. Ji prieš 3 metus baigė mokyklą, du metus dirbo mokytojos asistente seminaro klasėje, studijuoja koledže ir vakarais dirba. Šį kartą ji lankėsi kaip viešnia, kuri sutiko pasidalinti savo patirtimi apie Vasaros lituanistikos kursus 2023 m. vasarą Vilniaus universitete.

Sophia gimė ir augo mišrioje šeimoje, su mama nuo mažens visada kalbėjo lietuviškai. Tačiau pernai sugalvojo pagilinti savo lietuvių kalbą Vilniuje ir paaukoti vasaros atostogas. Mokiniams Sophia papasakojo, kaip ji praleido 4 savaites Lietuvoje. Ji mokėsi lietuvių kalbos B2 lygio grupėje, išlaikė baigiamąjį egzaminą. Taip pat savaitgaliais daug keliavo po Lietuvą su kitais studentais, praplėsdama savo jau turimas žinias apie Lietuvos kultūrą. Viskas vyko lietuvių kalba ir reikėjo atlikti labai daug gramatikos pratimų. Sophia džiaugiasi, kad ji sutiko labai daug nuostabių draugų iš kitų pasaulio šalių. Kai kurie iš jų turėjo lietuviškų šaknų, o kai kurie tiesiog norėjo mokytis lietuvių kalbos, ir amžius ar turimas išsilavinimas visai nebuvo svarbu. 

Buvo malonu vėl pasimatyti ir pasidžiaugti Sophios pasiekimais. Ji paskatino ir padrąsino seminaristus ateity pasinaudoti galimybe ir nuvykti pasitobulinti lietuvių kalbos į Lietuvą.

11/12 kl. (seminaro) mokytoja 

Vitalija Virbukienė

Komentarų: 1

  • Maryte Newsom

    Valio Sofija ! Valio Seminaristai! Važiuokite į Lietuvą. Jūsų laukia!

Parašykite komentarą

Rėmėjai