Vasario 16-oji – išskirtinė diena mūsų tautai ir valstybei, šią dieną buvo atkurta Lietuvos valstybė. 1918 m. vasario 16 d. Lietuvos Tarybos signatarai pasirašė Lietuvos nepriklausomybės aktą, kuris skelbia, kad Lietuva „atstatanti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę“.

Šią šventę Lietuvoje jau įprasta švęsti visu Lietuvos mastu. O kaip išeivijoje? Bėgant metams, kuriasi vis daugiau lietuviškų bendruomenių, o tuo pačiu pradedama švęsti ir daugiau Lietuvai svarbių lietuviškų švenčių. Šiais metais JAV Vakarų pakrantės bendruomenės minėjo šią dieną labai įvairiai ir originaliai, kas ėjo į žygį, kas kėlė trispalvę ant svarbiausio miesto pastato, o kas šią dieną minėjo tradicinio lietuviško šokio ritmu.

San Francisco Lithuanian-American Community 

Lietuvos nepriklausomybės dieną San Francisko lietuviai iškėlė Lietuvos trispalvę ant San Francisko rotušės pastato. Mero atstovė iškilmingai įteikė 2024-ųjų Vasario 16-ąją skelbiančią deklaraciją – „Lietuvos ir Amerikos draugystės ir paveldo diena“!

Los Angeles Lithuanian Community / Los Angeles JAV Lietuvių Bendruomenė 

Švenčiame Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ir kartu su lietuvių išeivija iškeliame Lietuvos vėliavą Topangos valstybinio parko Eagle Rock uolos viršūnėje. Džiaugiamės ir didžiuojamės Lietuvos laisve! Ačiū visiems dalyviams ir Pasaulio lietuvių meno tarybai bei Amerikos lietuvių verslo asociacijai Los Andžele už žygio tradicijos tęsimą!

Seattle Lithuanian Community/Seattle Lietuvių Bendruomenė

Sietlo lietuviai Vasario 16-ąją rinkosi į Lino lituanistinę mokyklą. Susirinkusius svečius linksmino tautinių šokių ansambliai „Lietutis,” „Griaustinis,” ir „Lašiukai. Šia proga kalbai sakyti buvo pakviesta viešnia iš Los Andželo – JAV Vakarų Pakrantės Apygardos Pirmininkė Sigita Barysienė.

Lithuanians of Arizona

Parašykite komentarą

Rėmėjai