2024-ųjų Užgavėnės SF Genio mokykloje: žiema išvaryta ir blynai suvalgyti!

03/08/2024

Žiema žiema bėk iš kiemo!

Jei nebėgsi, išvarysim

Su botagais išbaidysim!

SF Genio mokykloje 2024-ųjų Užgavėnės praėjo smagiai ir nuotaikingai! Didžiulis dėkui mūsų tėvų komitetui, visoms mokytojoms ir mokyklos adminstracijai už šventės organizavimą. 

Ryte nusikėlėme į Užgavėnes Lietuvoje, sužinojome daugiau informacijos apie mūsų tradicijas ir vaikai dalyvavo Užgavėnių viktorinoje ir sužinojo kad blynai tai “vasarėjimo” ir apvalios saulės simbolis. Juk Vasario mėnesį – viska po mažu vasarėja. Mokytojos Agnes Adukaitės Aklifazla vedami darželio klasės mokiniai kartu su Zuikučių vaikučiai kepė miltinius blynus, nes savomis rankomis gaminti blynai yra patys skaniausi.

Mokiniai šventei ruošėsi darydami kaukes, dalyvaudami informatyviose pamokose apie mūsų lietuviškas tradicijas ir galvodami apie Lietuvoje įprastus Užgavėnių papročius ir kostiumus. Užsidėję savo darytas užgavėnių kaukes ir persirengę lietuvoje įprastais užgavėnių personažais: gyvūnais, paukščiais, velniais, raganomis ir čigonais, mūsų mokiniai su šūksniais gąsdinančiai vijo žiemą: „Žiema, žiema, bėk iš kiemo!“. Taip pat publika galėjo pasidžiaugti šokių šventės šokiu „Striuks Buks,” kurį sušoko Martynas Vilius, Saulius ir Martynas Štaraičiai, kartu Arūnu Rosicker. Smagu kad mokiniai kurie jau baigė mokykla vis prisideda, padeda ir toliau dalyvauja mūsų mokyklos renginiuose. 

Šūksnius palydėjo rato žaidimai ir dainos „Graži mūsų šeimynėlė,” „Šiaudų batai,” „Jurgelis Meistrelis” ir „Kepė kepė močia blynus” bei Lašininio ir Kanapinio kova. Šiemet Lašinis su Kanapiniu suko lanką, bet Lašininiu dėl užsiauginto pilvuko sunkiau sekėsi. Finale, mokiniai turėjo pasirinkti Lašininio arba Kanapinio pusę ir visi kartu komandose dalyvavome virvės traukimo varžybose. Nors Lašininio komanda labai stengėsi, tačiau vis dėlto, triumfavo Kanapinis ir žiema buvo išvaryta! 

Šiemet mums vėl akordeonu grojo mokytoja Rita Rosicker mūsų šventei suteikdama autentiškos atmosferos ir linksmo akomponimento mūsų dainoms ir šokiams. Mokyklos vadovė Aiste Solly organizavo renginio eigą. Na o medo vadovė, mokytoja Vanesa Kašelionis visus dalyvius išmokino tradicinį Užgavėnių šventės šokį – „Kepė kepė močia blynus.” 

Galop, po viso triūso varant žiemą visi kartu pasmaguriavome suneštinių blynų! Visi laižė pirštų galiukus nuo blynų gardumo 🙂 Mūsų mokiniams UŽGAVĖNĖS ir BLYNŲ PUOTA – jau tapo tradicine ir smagiausia mokslo metų švente. 

Ir aš ten buvau, variau žiemą iš kiemo, šokau ir dainavau, stebėjau Lašininio ir Kanapinio kovą, ir net spėjau blynų prisivalgyti!

 Širdingas visiems už keptus gardėsius ir pagalbą organizuojant šį renginį.

SF Genio Komanda

Aistė Solly

San Francisko Lituanistinės Mokyklos „Genys” Vadovė

7/8 klasės ir ZUIKUČIŲ klubo mokytoja

The principal of San Francisco Lithuanian School „Genys”

7th and 8th Grade Teacher/Bunny Playgroup Teacher

aiste.solly@sfgenys.org

www.sfgenys.org

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Rėmėjai