Vasario 24 dieną sujungėme abu Lietuvos Nepriklausomybės paminėjimus  – Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją , du Lietuvos gimtadienius, į vieną smagią ir turiningą šventę. O kas gali būti mažiems ir dideliems mokiniams smagiau už žaidimą!

Visi mokiniai, nuo Kiškių iki Seminaristų, susirinko trispalviais balionais ir tautinėmis vėliavomis išpuoštoje parapijos salėje. Sugiedoję Lietuvos himną ir pasiklausę direktorės Marytės sveikinimo, mok. Gailė Radvenytė Hayden savo įvade paaiškino kas vyko Vasario 16-tą ir Kovo 11-tą ir kodėl šios šventės svarbios ir minimos.

Los Angeles šv. Kazimiero lituanistinė mokykla

Toliau mokiniai buvo suskirstyti į mišrias komandas, maži su didesniais. Klasių talkininkė, Kristina Hayden, labai vaizdžiai paaiškino žaidimo Taškų Taškai nurodymus ir taisykles. Penkios stotys buvo paruoštos įvairiose vietose mokyklos erdvėje: lietuviško maisto, sporto, dainų, istorijos/geografijos, meno. Keliaudami prie kiekvienos stoties, kas aštuonias minutes, komandos turėjo atlikti nurodytus darbelius, atsakyti klausimus, atpažinti paveikslus ir taip rinkti taškus už teisingus atsakymus. Švilpuko garsas nurodė laiką eiti prie kitos stoties. Perėjus visas stotis, komandos sugrįžo i salę, sudainavo Ten kur lietus-Lietuva, pasigardžiavo trispalvėmis spurgomis, ir taip užbaigė smagią šventę. Tėveliai, kurie norėjo, sekė mokinius po stotis, pasižiūrėti kaip komandoms sekėsi. Ši šventė buvo pritaikyta mokiniams, o tėveliai buvo paraginti dalyvauti visuomenės minėjime, kovo 3d. 

Štai keli užsiėmimų pavyzdžiai: meno stotyje, komanda turėjo greitai sudėti kelias dėliones su lietuviškais vaizdais ir iš Lego kaladėlių sustatyti trispalves. Sporto stotyje mokiniai metė sviedinukus į taikinį ir vardijo lietuvius sportininkus ir olimpiados laimėtojus. Istorijos stotyje, žiūrėdami į ekrano vaizdus, išvardino istorinius įvykius ir asmenis, atsakinėjo sunkesnius klausimus. Dainų stotyje reikėjo padainuoti vieną posmą lietuviškos dainos, kad pelnytum taškus. Maisto stotyje reikėjo išvardinti kuo daugiau lietuviškų valgių ir nurodyti iš ko jie pagaminti. Į juos spoksojo bulvės, burokai, silkė, juoda duona ir kiti valgiai. Komanda surinkusi daugiausiai taškų buvo apdovanota saldainių ir kitų gėrybių maišeliais.

Visiems mokiniams buvo ypatingai smagu bendrauti su skirtingo amžiaus vaikais, susidraugauti ir praplėsti lietuviškas žinias stotyse. Tikrai smagiai atšventėm Lietuvos gimtadienius, ir palinkėjome Lietuvai ilgai, ilgai gyvuoti.

Dėkojame sumanioms mokytojoms už organizavimą – Gailei Hayden, Tarai Barauskaitei, Teresei Rukšėnienei, Kristinai Hayden, Redai Perevičienei, Ringailei Barysaitei, mokytojui Jonui Rukšėnui.

Šventės nesibaigė. Kovo 2d. iš Vilkaviškio atvykęs svečias kun. kanauninkas Virginijus Gražulevičius, kartu su klebonu kun. Tomu Karanausku, išklausė mokinių velykinių išpažinčių. Artėjant Šv. Kazimiero šventei, klasėse mokiniai susipažino su šventojo gyvenimu, ypatingai pasididžiuodami, kad mūsų parapija ir mokykla yra pavadinta garbingu Lietuvos ir jaunimo globėjo vardu. Per pietų pertrauką visi mokiniai ir mokytojos pasipuošė auksinėmis karūnomis ir pasveikino parapijos kleboną ir mokyklos globėją, kun. Tomą Karanauską penkiasdešimto gimtadienio proga. Apsuptas mažiausių mokinukų, kurie nuo didelio torto neatitraukė akių, švytint auksinėms karūnoms, kun. Tomas buvo linksmai pasveikintas su daina ir gražiu šeimų sveikinimų albumu.

Los Angeles Šv. Kazimiero mokyklinė šeima moka pasidžiaugti ir prie knygos ir prie pyrago. Valio!

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Rėmėjai