APIE ATEITININKUS

Ateitininkų organizacija – tai jaunuolių, turinčių stiprią tautinę ir katalikišką savimonę, gebančių aktyviai ir kūrybingai reikštis įvairiose gyvenimo ir kūrybos srityse, sąjūdis, kuris daro ženklią ir teigiamą įtaką šiuolaikinei jaunimo kultūrai.

PENKI ATEITININKŲ PRINCIPAI

Katalikiškumas – geras katalikas, stengiasi gyventi kaip Bažnyčia moko.

Tautiškumas – geras lietuvis, kuris myli Lietuvą, stengiasi kalbėti lietuviškai, pažinti Lietuvos istoriją ir dirbti dėl Lietuvos.

Šeimyniškumas – geras šeimos narys, kuris gerbia savo tėvus, stengiasi jų klausyti, jiems padėti. Myli savo brolius ir seseris.

Visuomeniškumas – geras visuomenės narys, kuris jaučia atsakomybę už kitus, žiūri visų bendro gėrio, gerbia kitų teises ir laisvę.

Inteligentiškumas- siekia aukštų idealų. Mokosi, skaito, domisi daugeliu dalykų. Stengiasi išugdyti stiprų charakterį.

Daugelis Los Angeles Šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos mokinių, nuo šešiamečių iki gimnazistų, priklausydavo Ateitininkų organizacijai, kuri buvo labai veikli čia Los Andžele. Jie dalyvavo susirinkimuose, šeimų šventėse, išvykose ir stovyklose. Nemažai vyresnių mokinių dar kas vasarą vyksta į Ateitininkų stovyklas ir žiemos kursus Dainavoje, Michigan valstijoje. Veiklos sustojimu pandemijos metu susirūpinusios šeimos nori ją atgaivinti. Tad kviečiame visus, esamus ir buvusius Ateitininkus, į Verbų sekmadienio mišias ir pabendravimą. Ypatingai kviečiame šeimas, kuriom ši organizacija gal nepažįstama ir norėtų daugiau sužinoti apie ją. Lauksime visų !

Monika Gylys ir Ateitininkų šeimos

Parašykite komentarą

Rėmėjai