Arizonoje užmegzti svarbūs diplomatiniai ir prekybiniai ryšiai

04/04/2024

Kovo 27-28 dienomis generalinė konsulė Laima Jurevičienė Arizonos valstijos gubernatorės Katie Hobbs kvietimu lankėsi Fynikse, kur dalyvavo svarbiausiame Arizonos tarptautiniame renginyje “2024 Arizona International State of the State”, skirtame stiprinti valstijos bendradarbiavimą su užsienio diplomatinėmis atstovybėmis ir prekybos partneriais. Renginio organizatoriai – Arizonos ekonominės plėtros agentūra ir Fynikso Tarptautinių santykių komitetas.

Forumo tikslas – pristatyti Arizonos vietą globalioje ekonomikoje, aptarti tarptautinio bendradarbiavimo galimybes, informuoti apie valstijos investicinius ir prekybinius privalumus. Pagrindinis dėmesys diskusijose skirtas atsinaujinančiai energetikai, kosmoso ir gynybos pramonei, biotechnologijoms ir gyvybės mokslams, elektromobilių, puslaidininkių ir baterijų pramonės plėtrai. Arizonos gubernatorė Katie Hobbs savo metinėje kalboje apžvelgė valstijos tarptautinių santykių dinamiką ir perspektyvas. Fynikso tarptautinių santykių komitetas taip pat organizavo diskusijas globalaus saugumo ir tiekimo grandinių, tarptautinės prekybos ir diplomatijos, tarptautinio akademinio bendradarbiavimo klausimais.

Trumpo ad-hoc susitikimo su Arizonos gubernatore Katies Hobbs metu generalinė konsulė pasidžiaugė užsimezgusiu bendradarbiavimu su Arizonos ekonominės plėtros agentūra, aptarė tolesnio bendradarbiavimo perspektyvas, ypač gynybos pramonės, fotonikos srityse, patvirtino dvišalių vizitų poreikį stiprinant tolesnius Lietuvos ir Arizonos valstijos ryšius.

Forumo metu L. Jurevičienė taip pat aptarė bendradarbiavimo galimybes su Arizonoje veikiančiomis įmonėmis, Arizonos ekonominės plėtros agentūra, Arizonos gynybos pramonės koalicija ir kitais partneriais. Diskusijoje su Arizonos valstijos universiteto Thunderbird globalaus valdymo mokyklos atstovais kalbėta apie talentų pritraukimą, esamus iššūkius bei akademinio bendradarbiavimo galimybes.

Parašykite komentarą

Rėmėjai