2024 m. referendume (gegužės 12d.) bus sprendžiamas TIK gimimu įgytos LR pilietybės išsaugojimo klausimas, įgijus kitos Lietuvai draugiškos valstybės pilietybę.

Šiame referendume NĖRA sprendžiamas užsienio piliečių Lietuvos pilietybės įgijimas, natūralizacija ar išimties tvarka už ypatingus nuopelnus Lietuvai suteikiama Lietuvos pilietybė. Taip pat NĖRA sprendžiamas pilietybės netekimo klausimas.

2024 m. referendumu siekiama išspręsti Lietuvos pilietybės išsaugojimo klausimą tik įgijus kitos Lietuvai draugiškos valstybės pilietybę:

– Europos Sąjungos (ES) ar Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybės pilietybę,

– Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos (NATO) valstybės pilietybę,

– Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) valstybės pilietybę.

Dalyvavimas 2024 metų referendume tampa itin svarbus kiekvienam, kas save laiko lietuviu, nes būtent šiame istoriniame balsavime bus sprendžiamas esminis klausimas – kas yra lietuvio tapatybė. Tai ne tik galimybė išreikšti savo nuomonę, bet ir atsakomybė prieš save bei būsimas kartas. Referendumas siekia įtvirtinti lietuvio ryšį su gimtine, pabrėždamas, kad pilietybė yra daugiau nei vien geografinė ar gyvenamosios vietos sąlyga.

Tai – prigimtinė teisė, nepriklausomai nuo to, kur pasaulyje mes bebūtume. Todėl kiekvieno balsas šiame referendume yra itin svarbus – jis formuos mūsų Tautos ateitį.

Susitikime Gegužės 12d.!

Užsiregistruoti galite paspaudus žemiau esančią nuorodą.

www.rinkejopuslapis.lt

Parašykite komentarą

Rėmėjai