Pagal tikybos mokytojos Viktorijos pasakojimą, kai LA Šv. Kazimiero litunistinėje mokykloje pamokos baigėsi, skautai ėjo ruošti salę Kaziuko mugei, o kiti vaikai ėjo skusti bulves, ruošti salotas ir lazaniją.

Pagal tikybos mokytojos Viktorijos pasakojimą, kai LA Šv. Kazimiero litunistinėje mokykloje pamokos baigėsi, skautai ėjo ruošti salę Kaziuko mugei, o kiti vaikai ėjo skusti bulves, ruošti salotas ir lazaniją. Tvarkėsi visi iki pietų. Paruošę didelį puodą „Popcorn”, atsisėdo visi pažiūrėti Mel Gibsono filmą „The Passion”. Po to aptarę filmą, ėjo į bažnyčią, kur svečias iš Lietuvos kunigas kan. Virginijus laukė visų trumpoms rekolekcijoms. Tada buvo Adoracija. Daug vaikų nežinojo, kas yra Adoracija! Kunigas Virginijus taip gražiai pradėjo su giesme „O Salutaris Hosti“, ir tada visi tyliai pasimeldė. Po to tikybos mokytoja Jūratė „perdavė” mūsų Katalikų tikėjimą (išdalino visiems Apaštalų tikėjimo išpažinimo žodžius – Aš Tikiu į Vieną Dievą…). Vėliau grįžo į žemutinę parapijos salę vakarieniauti. Skaniai pavalgę, visi paruošė loveles, miegmaišius. 

Mokytoja Jūratė su Andriumi, Vesta ir Gabija pasiruošė skaitinius sekmadienio mišioms. Tada vėl jaunimas sugrįžo į bažnyčią ir pasimeldė Kryžių kelius. Nors filmas „The Passion“ buvo gana žiaurus, bet pakeitė mus maldoms. Galėjo sutvirtintojai geriau suprasti, kiek Jėzus mus myli, ir kiek jis kentėjo, kad išgelbėtų mus nuo mūsų nuodėmių. Po to visi nuėjo į klebonijos kiemelį kur prie laužo kepė zefyrus ir stengėsi dainuoti skautiškas dainas. Pabendravo su kunigais svečiais ir mūsų parapijos klebonu Tomu. Sugrįžo visi labai pavargę, tačiau mokytoja nutarė jiems paskaityti apie Šv. Juozapą, ir kaip jis (ir Dievas) labai įvertina miegą. Dievas davė Šv. Juozapui įsakymus per sapnus, tai mokytoja Viktorija pasiūlė vaikams parašyti savo maldas/prašymus ir padėti po miegančio Šv. Juozapo statulu. Rytą keletas vaikų pranešė, kad labai gerai/giliai miegojo! Ačiū, Šv. Juozapai!!!

Kitą rytą visi papusryčiavo ir pasiruošė sekmadienio mišioms. Sutvirtintojai Šv. Mišių metu skaitė skaitinius, patarnavo. Tikybos mokytoja Viktorija dėkoja svečiui kunigui kan. Virginijui Gražulevičiui, kad pravedė Adoraciją, rekolekcijas, išpažintis, gražiai dainavo su jaunimu, parapijos klebonui Tomui Karanauskui, kad užleido parapijos kiemelį laužui ir pabendravimui, parapijos sekretorei/administratorei Vitalijai, kad patarė kaip suplanuoti nakvynę ir maisto ruošimą, mokytojai Jūratei, kad praleido visą naktį kartu, paruošė Tikėjimo perdavimą ir sutvirtintojus mišioms, mamytei Rasai ir jos sūnui, kad padėjo gaminti maistą, tėveliams, kad paskolino loveles ir miegmaišius. 

“Man buvo didelis džiaugsmas praleisti tą vakarą su visais. Buvo rimta, prasminga, bet smagu taip pat! Tikiu, kad visi vaikai išsimiegojo ir buvo energingi Skautų Mugėje.

Gegužės 11 d. (šeštadienį) 2 val. po pietų 10 jaunuolių Sutvirtinimo sakramentą suteiks Jo Eksc. Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.

Spaudai paruošė Vitalija Virbukienė:

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Rėmėjai