14 sceninių Los Andželo laiptų kūnui ir sielai (2 dalis)

09/08/2020

Tęsiame istorinių Los Andželo laiptų keturioliktuką. Pirmą dalį skaitykite ČIA:

5. Castellammare laiptai

Breve Way & Castellammare Drive, Pacific Palisades 90272

Laiptelių skaičius: 369

Šių laiptų virtinė randasi į viršų nuo Pacific Palisades paplūdymio. Pradėkite ties Breve Way ir Castellammare Drive, kur pamatysite pavėsyje nusidriekusius 92 laiptelius su raudonais turėklais. Lipkite ir pasukite į dešinę. Ties Revello Drive ir Posetano Road kampu lipkite dar 86 laiptelius, kol pasieksite kelio galą ir šulinį. Čia tikrai verta užlipti ir atsisukus atgal pasigrožėti Ramiuoju vandenynu ir jame plaukiojančiais laiveliais.

Leiskitės Posetano Road, kuris už maždaug vieno bloko susikerta su kita laiptų virtine. Kairiau pamatysite laiptus su 32 laipteliais, kurie veda iki privataus namo. Jei norite, jais galite pasportuoti. Priešingu atveju eikite dešinėn ir žemyn 68 laiptelius su žaliu turėklu. Praeisite gėlių terasą ir vaivorykštės spalvomis nudažytus akmenis, taip pasieksite Castellammare. Einant betonu ir tvora įrėmintais laiptais žemyn, pasukite kairėn ir staigiai dešinėn. Už 40-ies laiptelių pasieksite tvora aptvertą viaduką, kuris kerta Pacific Coast Highway. Paskutiniai 51 laipteliai nuleidžia jus į smėlį priešais lūžtančias bangas ir klykaujančias žuvėdras.

6. Clermont gatvės laiptai

Canon Crest Ave & Clermont St, Los Angeles 90065

Laiptelių skaičius: 155


Šie laiptai yra netoli Carlin G. Smith poilsio centro stačiame Mt. Washington kalno šlaite. Kelionę pradėkite į pietus nuo 4507 Clermont St. (Canon Crest Avenue), su vaizdu į Glassell parko kalvas. Jeigu norite prailginti savo kelionę, 22 laipteliai žemyn jus nuves į pušimis apaugusį parką. Priešingu atveju lipkite šešėlių gaubiamais laipteliais, pralenkdami kaktusais, medžiais ir gėlėmis apaugusias kalvas, kiemo baseinus ir terasas, kad pasiektumėte W. Avenue 46.

7. Corralitas laiptai

Corralitas Drive & Rosebud Avenue, Los Angeles 90039

Laiptelių skaičius: 133

Šie laiptai yra greta Glendale greitkelio ir prasideda ties pliku ir žemėtu kalvos šlaitu. Pirmoji pakopa turi 43 laiptelis ir turėklus kairėje pusėje. Laikydamiesi dešiniau, kopkite į viršų 90 laiptelių be turėklų, kol pasieksite masyvią rąstinę konstrukciją, paslėptą Silver Lake kaimynystėje. Užlipus atsiveria greitkelio, Echo parko ir Glassell parko kalvų vaizdai.

8. Eldred gatvės laiptai

4836 Eldred St., Los Angeles 90042

Laiptelių skaičius: 196

Viena stačiausių kalvų Los Andželo apskrityje randasi už Aldama pradinės mokyklos, o jos įkalnė 33%. Pasistatykite savo mašiną įkalnės pradžioje, kopkite įkalne, kol pasieksite netvarkingų laiptų virtinę, iš abiejų pusių įrėmintą nederlinga žeme. Atsigręžę atgal pamatysite Highland parką ir Eagle Rock kalvas.

9. Entrada laiptai

Entrada Drive & Amalfi Drive, Santa Monica 90402

Laiptelių skaičius: 171

Viena iš populariausiu Santa Monikos sporto vietų gamtoje yra Entrada laiptai. Prieš viruso pandemiją čia susirinkdavo tiek sportuotojų, kad būdavo sunku prasilenkti. Ši vieta tapo ypač populiari ne tik dėl sporto, bet ir įdomių pažinčių sportininkų tarpe. Ne paslaptis, kad čia galėjai pamatyti ir vieną kitą Holivudo žvaigždę. Šiuo metu laiptai yra uždaryti dėl pandemijos.

Entrada laiptai prasideda ties Entrada Drive ir Amalfi Drive, kitoj pusėj nuo Canyon pradinės mokyklos. Lipkite 171 mediniais laipteliais aukštyn, kol pasieksite Adelaide Drive. Nuo čia galite grožėtis Santa Monikos kalnais ir vandenynu.

(Versta iš anglų kalbos)

Komentarų: 1

Parašykite komentarą

Rėmėjai