14 sceninių Los Andželo laiptų kūnui ir sielai (3 dalis)

09/25/2020

Tęsiame istorinių Los Andželo laiptų keturioliktuką. Pirmą ir antrą dalis skaitykite čia: 1 dalis, 2 dalis.

10. „Mattachine” laiptai

2355 Cove Ave., Los Angeles 90039

Laiptelių skaičius: 161

1950 m. lapkričio 11 d. Harry Hay šiame kalvos šlaite įkūrė „Mattachine“ draugiją, vieną pirmųjų Amerikos gėjų teisių organizacijų. Suradę iškabą bandykite atsekti jo žingsnius ant Cove Avenue, šiek tiek į pietus nuo Silver Lake rezervuaro. Lipkite betoniniais laiptais pro kaktusais, palmėmis ir krūmais apaugusią šalikelę. Laiptai jus atves iki cul-de-sac gyvenamojo rajono. Prieš akis nusidrieks žvilgantis ežero vanduo ir namų virtinės priešingoje kalno pusėje.

11. „Micheltorena” laiptai

Micheltorena St. & Sunset Blvd., Los Angeles 90026

Laiptelių skaičius: 177

„Fotogeniški” Silver Lake laiptai randasi skersai Sunset Blvd. nuo Micheltorena pradinės mokyklos. Juos galima būtų vadinti vaivorykštės laiptais, nes kiekvieno laiptelio priekis išpieštas širdelėmis ir vaivorykštės spalvomis. Augalais įrėmintas takas kyla 40 laiptelių į viršų iki pasiekia Larissa Drive. Pereikite gatvę ir pamatysite kitą 59 laiptelių pakopą. Dar kartą pereikite gatvę ir rasite trečią pakopą – pavėsyje pasislėpusius paskutiniuosius 78 laiptelius. Prieš pasiekdami Winslow Drive, kur ne kur pamatysite ant šaligatvio ar tvoros išpieštus paveikslėlius.

12. Murphy rančos laiptai

1562 Casale Rd., Pacific Palisades 90272

Laiptelių skaičius: 529

Tai vieninteliai laiptai, šiame laiptų gide, kuriais užkopti reikės šiek tiek paprakaituoti. Bet tikrai verta. Prabangios Capri Drive gatvės gale pasukite kairėn ant Casale Road. Apeikite aplink, kol pasieksite geltonus vartus. Praėję pro vartus kelionę tęskite grafičiais išdažytu keliu, iš šonų apaugusiu paprastotiomis piliarožėmis. Toli kairėje matomas žalias kalvagūbris, dešinėje – uolos. Toliau lipkite laiptais, teks lįsti pro skylę tvoroje :). Leiskitės 529 laipteliais žemyn, kur ne kur pamatydami augančias pušis. Toliau eikite taku, kol pasieksite Murphy rančą arba tai, kas liko iš nacių šalininkų stovyklos, pastatytos per Antrąjį pasaulinį karą.

13. „Prospect” laiptai

3976 Prospect Ave., Los Angeles 90027

Laiptelių skaičius: 298

Šie laiptai randasi į rytus nuo Prospect studijų. Trys viena paskui kitą sekančios laiptų pakopos kyla Los Feliz gatvėmis išsidėsčiusiomis kalvos šlaite.
Pirmieji 58 laipteliai pasislėpę šešėlyje, iš abiejų pusių užgošti namais ir ant žemės besirangančiais vijokliais. Pereikite Deloz Avenue ir pasieksite antrąją laiptų pakopą su 71 laipteliu ir gėlėmis apaugusia tvora. Pereikite Hollyvista Avenue ir pasieksite paskutinę stačiausią pakopą su 168 laipteliais.
Praeisite kiemus, terasas, takus su kur ne kur augančiomis aukštomis pušimis. Pažvelkite atgal ir pamatysite toli kalvose dingstantį Hollywood Boulevard.

14. „Saroyan” laiptai

Woodshire Drive & Beachwood Drive, Los Angeles 90068

Laiptelių skaičius: 397+

Jei ieškote puikios treniruotės lauko laiptais, „Saroyan“ laiptai, kurie randasi ant Woodshire Drive, į vakarus nuo Beachwood Drive, jums kuo puikiausiai tiks. Dvi eilės 148 granito laiptelių buvo įrengti 1923 metais. Per vidurį šiuos laiptus skiria augalų terasos, kurios atstoja ir suoliukus pavargusiems. Sukite į kairę ant Belden Drive. Apeikite aplink kalvą ir tik praėjus Rodgerton Drive dešiniau pamatysite laiptus. Užlipkite 20 laiptelių, laikykitės kairiau, kol praeisite rožinės spalvos gėles ir pasieksite 105 laiptelius, kur dešiniau pamatysite kalvas, o kairėje – namus. Laiptai išves jus į Durand Drive. Laiptų apačioje sukite į dešinę ant Belden. Sukite į kairę siaurais laipteliais žemyn, įveikdami paskutinius 124 laiptelius. Sukite į kairę ant Woodshire Drive, kad pasiektumėte Beachwood Drive.

Jei norite pratęsti kelionę laiptais Beachwood kanjonu, pereikite gatvę ir susiraskite gatvės žibintą ir geltonos spalvos tvorą, kur rasite 143 granito laiptelius, kurie kyla į viršų pro namus, akmeninę sieną ir kaktusų įvairovę iki Westshire Drive.

(Versta iš anglų kalbos)

Parašykite komentarą

Rėmėjai